To nZEB Roadshow σε 10 πόλεις στην Ελλάδα τα επόμενα 2 χρόνια!

 

To ΕΙΠΑΚ συμμετέχει σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό έργο που προωθεί τα κτίρια πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το έργο NZEB Roadshow, συνολικού προϋπολογισμού € 1.094.810, θα οργανώσει εκστρατείες μάρκετινγκ και επικοινωνίας σε εθνική κλίμακα σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα , Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία), με επίκεντρο τις εβδομάδες nZEB που θα διοργανώνονται σε επιλεγμένες πόλεις σε κάθε εμπλεκόμενη χώρα. Στη Ελλάδα το ΕΙΠΑΚ προγραμματίζει κατ’ αρχήν να οργανώσει τις εβδομάδες νΖΕΒ σε Ναύπλιο, Καβάλα, Πάρο, Πάτρα, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Λαμία και Θεσσαλονίκη.

Οι εβδομάδες nZEB θα αποτελούνται από πλήθος εκδηλώσεων: εκθέσεις υλικών και συστημάτων, πρακτικές επιδείξεις και κατασκευές σε πραγματικό χρόνο εφαρμογών σε κτίρια nZEB, εκπαιδευτικά μαθήματα για μαθητές σε σχολεία, φοιτητές σε πανεπιστήμια, μηχανικούς και τεχνικούς (με τη συμπερίληψη εφαρμογών Virtual και Augmented Reality, με δυνατότητα συνεργασίας με BIM), ενημερωτικές ημερίδες και δωρεάν διαβουλεύσεις για πολίτες, τεχνικά γραφεία και κατασκευαστικές που δραστηριοποιούνται τοπικά στην αγορά ακινήτων, επιτόπια εκπαίδευση σε πρακτικές ανακαίνισης δημόσιων κτιρίων για στελέχη τεχνικών υπηρεσιών δήμων και το πιο σημαντικό – ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού και B2B επαφές με προτεραιότητα στις ΜΜΕ του τοπικού κατασκευαστικού τομέα. Στις εκδηλώσεις τα δύο επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα ενταχθούν και οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί φοιτητών, που γίνονται πλέον θεσμός και συνεχίζονται του χρόνου με έργο στα Τρίκαλα.

Ως κομβικό σημείο των εκδηλώσεων, τα κέντρα πρακτικής εκπαίδευσης που οργανώθηκαν στα προηγούμενα προγράμματα Train-to-nzeb και Fit-to-nZEB θα μπουν πάνω σε τροχούς και θα χρησιμεύσουν ως κέντρα πληροφόρησης και επίδειξης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη και τις μεθοδολογίες ριζικής ανακαίνισης, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των στελεχών του ΕΙΠΑΚ και όλων των ενδιαφερομένων.

Με πολύ προσεκτικό σχεδιασμό και με την υποστήριξη σημαντικών χορηγών, τα φορητά κέντρα πληροφόρησης θα προσφέρουν πραγματική εμπειρία ποιότητας κτιρίου nZEB και θα είναι εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες για την παροχή ολοκληρωμένων πληροφοριών των διαδικασιών που σχετίζονται με την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου από άποψη άνεσης, εσωτερικής ποιότητας αέρα και κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπλέον, το nZEB Roadshow θα προσθέσει στις τρέχουσες προσπάθειες για την ενημέρωση σχετικά με το nZEB δυο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που δυστυχώς εξακολουθούν να λείπουν σε μεγάλο βαθμό: υπηρεσίες επαγγελματικού μάρκετινγκ και πωλήσεων και ισχυρές συνεργασίες με τα μέσα ενημέρωσης.
Η ιδέα του έργου έχει λάβει ισχυρή υποστήριξη από μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων, καθώς 50 ειδικές επιστολές υποστήριξης είχαν επισυναφθεί στην πρόταση – συμπεριλαμβανομένων πολλών υπουργείων, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών οργανισμών ενέργειας, δήμων που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις και φορέων σε ολόκληρη την αλυσίδα του κατασκευαστικού τομέα. Στην Ελλάδα το ΕΙΠΑΚ έχοντας την υποστήριξη πολλών δήμων και της ΚΕΔΕ, θα επιδιώξει να θέσει τη δράση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ραντεβού στις αρχές του επόμενου χρόνου στο όμορφο Ναύπλιο. 
 


Εμφάνιση
Απόκρυψη