Το ΕΙΠΑΚ θα πιστοποιήσει την πρώτη παθητική πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου είναι εξαιρετικά υπερήφανο που θα πιστοποιήσει το πρώτο Παθητικό κτίριο πολλαπλών κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με δύο σημαντικούς εταίρους. Αυτό το Lighthouse project βρίσκεται στο Γκάζι, έχει σχεδιαστεί από τους Aristides Dallas Architects και θα κατασκευαστεί από την Hellenic Residences.

Αυτό το επενδυτικό project είναι μια οκταώροφη πολυκατοικία σχεδιασμένη με τη βιωσιμότητα και τις αρχές του Παθητικού Κτιρίου στον πυρήνα της στη διεύθυνση Ζάγρεως 20, στο Γκάζι, και θα συνδυάζει ιδανικές εσωτερικές συνθήκες, υψηλό σχεδιασμό και αισθητική με θέα στην Ακρόπολη και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Το έργο έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση σύμφωνα με τρεις βασικές πτυχές:
– Υγιεινότερο τρόπο ζωής
– Εξοικονόμηση κόστους
– Επένδυση στην αειφορία

Μόλις ολοκληρωθεί, οι κάτοικοί του θα επωφεληθούν από ενεργειακή απόδοση Α++ που επιτυγχάνεται με έναν πλήρως βιώσιμο σχεδιασμό που ενσωματώνει χαρακτηριστικά όπως ένα ανθεκτικό θερμικό κέλυφος και έναν έξυπνο και απλό σχεδιασμό εξαερισμού που θα εξασφαλίζει τέλειες εσωτερικές συνθήκες (σταθερή θερμοκρασία και σχετική υγρασία και συγκέντρωση CO2 κάτω από 1000ppm) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι εγγυημένα μέσω της πιστοποίησης Passive House και θα μειώσουν τα μηνιαία έξοδα έως και 90% σε σύγκριση με τα συμβατικά κτίρια, ενώ θα εξαλείψουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα οδηγώντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τα παθητικά κτίρια αποτελούν το μέλλον στην κατασκευή κατοικιών και παρέχουν απαράμιλλη ποιότητα ζωής, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι περνάμε περισσότερο από το 80% της ζωής μας μέσα σε κτίρια.

Μάθετε περισσότερα για το έργο εδώ

 


Εμφάνιση
Απόκρυψη