Ε.Ι.ΠΑ.Κ. : Το ελληνικό δίκτυο για το Παθητικό Κτίριο

Μόλις ένα χρόνο από την ίδρυση του, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου έχει ήδη αναδειχθεί στο μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο, για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, με άξονα το παθητικό κτίριο. Με ένα πανελλήνιο συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο και πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, στο ενεργητικό του, καθώς και πάνω από 160 μέλη από όλη την Ελλάδα – μηχανικούς, αρχιτέκτονες, κατασκευαστές και εμπορικές εταιρίες – το ΕΙΠΑΚ διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνει τις δραστηριότητές του.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί επτά σεμινάρια Passive House Basics, σε πέντε ελληνικές πόλεις, τα οποία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 250 μηχανικοί, αρχιτέκτονες και εμπορικές εταιρίες.

Παράλληλα, προετοιμάζονται από το προσεχές φθινόπωρο, για όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο, τα σεμινάρια Passive House Advanced, που θα αναφέρονται σε εξειδικευμένα  θέματα όπως η θερμομόνωση του κελύφους, ο αερισμός και τα μηχανολογικά του ΠΚ, η χρήση του λογισμικού PHPP  κλπ.  Σύντομα θα ξεκινήσουν και τα επίσημα σεμινάρια για την πιστοποίηση μηχανικών, εφαρμοστών . Ειδικότερα τα δεύτερα, μέσα από πρακτική σε πραγματικές συνθήκες οικοδομής, θα προσφέρουν σε κάθε είδους τεχνίτη και εφαρμοστή στην οικοδομή, την απαραίτητη γνώση αλλά και πιστοποίηση που απαιτείται για σωστές εφαρμογές.

Επίσης, από το τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει η διάθεση της πιο πρόσφατης έκδοσης του λογισμικού PHPP (version 8), στην αγγλική και γερμανική γλώσσα, ενώ από τον Σεπτέμβρη θα διατίθεται και η ελληνική έκδοση. Το λογισμικό PHPP έχει πλέον προσαρμοστεί και επαληθευθεί πλήρως για κάθε είδους κλιματικές συνθήκες,  υπολογίζει εξ ολοκλήρου τις καταναλώσεις ενός νέου η υφιστάμενου κτιρίου (μετά τη βελτίωση του) και διαθέτει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων παθητικών συστημάτων για κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Διαθέτει δε πλέον και το designPH, ένα εργαλείο τρισδιάστατης εισαγωγής του κελύφους του κτιρίου μέσω SketchUP.

Όλα τα μέλη του ΕΙΠΑΚ έχουν πρόσβαση στην Passipedia, τη μεγαλύτερη επιστημονική βάση δεδομένων για Παθητικά κτίρια και πιστοποιημένα προϊόντα, εταιρίες του κλάδου και έργα ανά τον κόσμο.

Με την εγγραφή σας στο ΕΙΠΑΚ, με συνδρομή μόνο 90 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γίνεστε μέλος στο μεγαλύτερο ελληνικό και διεθνές δίκτυο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, ενώ έχετε σειρά παροχών ανάλογα με τις ανάγκες σας, όπως δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της International Passive House Association και στη Passipedia, ενημερωτικά newsletter, δωρεάν συμμετοχή στα ετήσια συνέδρια και σεμινάρια του ΕΙΠΑΚ,  εκπτώσεις για την αγορά του PHPP και άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές των μελών μας, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Για να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@eipak.org.


Εμφάνιση
Απόκρυψη