Σεμινάρια πιστοποίησης σχεδιαστών παθητικών κτιρίων 2023

Το ΕΙΠΑΚ μετά από 7 μήνες προετοιμασίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το νέο κύκλο σεμιναρίων Σχεδιαστών Παθητικού Κτιρίου. Ένα από τα κορυφαία σεμινάρια ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων στον κόσμο, παίρνει πλέον μορφή μεταπτυχιακού επιπέδου συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη και τη μελέτη με την εφαρμογή. Οι σπουδαστές καλούνται να περάσουν από όλα τα στάδια της μελέτης, να χρησιμοποιήσουν νέα λογισμικά και να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των σχεδιαστικών εργαλείων που ήδη κατέχουν. Παράλληλα, θα αναλάβουν να επιβλέψουν κτίρια υπο κατασκευή, αλλά και να εργαστούν ως τεχνικοί τοποθετώντας οι ίδιοι ταινίες, κουφώματα και μονωτικά υλικά.
 
Το σεμινάριο αφορά συνολικά στις 255 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, ενώ στους σπουδαστές παρέχεται πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και λογισμικά σχεδιασμού. Στατιστικά, το ποσοστό επιτυχίας των συμμετεχόντων στις εξετάσεις για την πιστοποίηση σχεδιαστών Παθητικών Κτιρίων είναι μεγαλύτερο από 95% για τους σπουδαστές που παρακολούθησαν τον πλήρη κύκλο σεμιναρίων.
 
Το ΕΙΠΑΚ μέσω των συνεργατών του διαχρονικά μοιράζεται την τεχνογνωσία από όλα τα project που έχει υλοποιήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λόγω της συμμετοχής στελεχών του ΕΙΠΑΚ σε πιστοποιήσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ το εκπαιδευτικό υλικό έχει διπλασιαστεί, όπως επίσης και οι εκπαιδευτές. Θα υπάρχουν 12 βασικοί εκπαιδευτές και αρκετοι guest επιστήμονες από ολο τον κόσμο, όπως επίσης και κορυφαίες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, οι οποίες θα παρουσιάσουν innovative προϊόντα κατάλληλα για Παθητικά Κτίρια.
 
Οι εκπαιδευτές μας:
 • Στέφανος Παλλαντζάς: Πολιτικός Μηχανικός, Πιστοποιητής Παθητικών Κτιρίων
 • Ηλίας Ηγουμενίδης: Πολιτικός Μηχανικός, Ειδικός εκπαιδευτής Αεροστεγανότητας
 • Δρ. Ιωάννης Παππάς: Μηχανολόγος Μηχανικός, Ειδικός συνεργάτης αειφόρου τουρισμού
 • Δρ. Γεώργιος Δερμεντζής: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, R&D Αντλίες θερμότητας
 • Αλεξάνδρα Μαγγίνα: Πολιτικός Μηχανικός, Πιστοποιήτρια Συστημάτων για Παθητικά Κτίρια
 • Νεκτάριος Τσακουμάκης: Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Σχεδιασμού Συστημάτων Αερισμού με ανάκτηση Θερμότητας
 • Αγγελική Σταθοπούλου: Πολιτικός Μηχανικός, Πιστοποιημένη Σχεδιάστρια Παθητικού Κτιρίου
 • Λεωνίδας Νάσσης: Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικού Κτιρίου
 • Μαργαρίτα Λεμονή: Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πιστοποιημένη Σχεδιάστρια Παθητικού Κτιρίου
 • Γιώργος Λιάκος: Πολιτικός Μηχανικός, Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικού Κτιρίου
 • Prof Roberto Iannetti: Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πιστοποιητής Παθητικών Κτιρίων
 • Δημήτρης Παλλαντζάς: Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Προγράμματος
Οι εκπαιδευτές μας, κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα της ενέργειας στα κτίρια, θα μοιραστούν την εμπειρία τους διασφαλίζοντας την ποιότητα του σεμιναρίου και τη διαφορετική οπτική γωνία του κάθε κλάδου.

Πληροφορίες για τα 4 Βασικά μας σεμινάρια, που οδηγούν στην πιστοποίηση σχεδιαστή παθητικών κτιρίων θα τα βρείτε ΕΔΩ


Αν έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή με το πρότυπο και γενικότερα με τον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων, προτείνουμε να παρακολουθήσετε όλη τη σειρά των σεμιναρίων. Αν διαθέτετε βασικές γνώσεις ενεργειακού σχεδιασμού, συστήνουμε να παρακολουθήσετε τουλάχιστον τα 11PHDC και 12PHPP. Αν σας ενδιαφέρει οπωσδήποτε η πιστοποίηση σας ως Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων προτείνουμε να παρακολουθήσετε οπωσδηποτε και το 13PHex.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές με Φοιτητική συνδρομή στο ΕΙΠΑΚ λαμβάνουν έκπτωση 50%.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τον κύκλο σεμιναρίων. Και τα σεμινάρια καθώς και η εξέταση είναι αποκλειστικά Online!

 • Κύκλος Σεμιναρίων
  • On demand: 10PHO | Συνολική διάρκεια 20 ώρες

   • 11.09 – 12.11: 11PHDC | Συνολική διάρκεια 160 ώρες
   • 18.11 – 17.12: 12PHPP Συνολική διάρκεια 55 ώρες
   • 13.01 – 18.01: 13PHex Συνολική διάρκεια 20 ώρες
  • Εξετάσεις:
   • Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 10.00

Η επίσημη online εξέταση, η οποία διέπεται από συγκεκριμένο κανονισμό και με προκαθορισμένη ύλη είναι διάρκειας τριών ωρών. Η εξέταση θεωρείται επιτυχής, όταν ο υποψήφιος καλύπτει τουλάχιστον το 50% των πόντων της βαθμολογίας. Οι επιτυχόντες θα λάβουν πιστοποιητικό από το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και θα καταχωρηθούν στην παγκόσμια βάση δεδομένων για 5 χρόνια. Σεμινάριο και Εξέταση θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΕΙΠΑΚ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρες διδασκαλίας:

3-5 ώρες τις καθημερινές αναλόγως την εισήγηση (πχ 5.00μμ – 9.00μμ) και πρωινές ώρες τα Σαββατοκύριακα (πχ 9.00πμ – 1.00μμ). Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης με την επαγγελματική πλατφόρμα Webinar Zoom. Η εξέταση θα είναι και αυτή αποκλειστικά online και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Moodle. Οι θέσεις στα σεμινάρια είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν εφόσον συμπληρωθεί ένας ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός 10 συμμετοχών.

Για την εγγραφή σας στα σεμινάρια και την εξέταση, παρακαλούμε μεταβείτε στο e-shop μας, επιλέξτε σεμινάρια, επιλέξτε τις αντίστοιχες υπηρεσίες και προχωρήστε στην πληρωμή για την εξασφάλιση της θέσης σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα και να εξασφαλίσετε 6 ατοκες δόσεις.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος του ΕΙΠΑΚ, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, πριν την εγγραφή σας στο σεμινάριο. Αν είστε μέλος, αλλά δεν έχετε ανανεώσει τη συνδρομή σας, παρακαλούμε ακολουθήστε επίσης τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eipak.org/product-category/membership.

Δείτε επίσης τις νέες παροχές μελών.


Εμφάνιση
Απόκρυψη