Ή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων δεν είναι “χαράτσι”, είναι επιστημονική εργασία προς όφελος του πολίτη.

12314639_901402386609869_4451309526815498364_oΧθεσινά δημοσιεύματα, με αφορμή μια ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, της ομοσπονδίας ιδιοκτητών κτιρίων, για την υποχρεωτική έκδοση των ενεργειακών πιστοποιητικών, χαρακτηρίζουν ως “ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ” το κόστος έκδοσης του ΠΕΑ.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η αμοιβή για την έκδοση του Ενεργειακού Πιστοποιητικού, έχει διαμορφωθει απο εμάς τους ίδιους τους μηχανικούς σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα (γεγονός για το οποίο φυσικά η ΠΟΜΙΔΑ δε λέει κουβέντα), με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ακόμη και η ίδια η αξιοπιστία του κάθε πιστοποιητικού.

Ο χαρακτηρισμός ως χαρατσιού της έκδοσης του ΠΕΑ, προσβάλλει κατά τη γνώμη μας το σύνολο των Μηχανικών – Ενεργειακών Επιθεωρητών. Η ΠΟΜΙΔΑ διασπείρει για άλλη μια φορά μια λογική ότι ο Μηχανικός πρέπει να αμοίβεται από ελάχιστα έως καθόλου για την επιστημονική εργασία του, εργασία η οποία εξασφαλίζει στον κάθε ιδιοκτήτη Aένα ασφαλές, σύγχρονο και αειφόρο κτίριο.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον μια στοιχειώδη αντίδραση απο το ΤΕΕ και τους Συλλόγους Μηχανικών.

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και η αναβάθμιση τους με βάση τη δουλειά αυτών που είναι εξειδικευμένοι για αυτό, είναι ο μονόδρομος για την επανεκίννηση της Ελληνικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την ριζική βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Ή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων δεν είναι “χαράτσι”, είναι επιστημονική εργασία προς όφελος του πολίτη.


Εμφάνιση
Απόκρυψη