Δωρεάν webinar για την αεροστεγανότητα κτηρίων και αεραγωγών

Ένα πολύ ενδιαφέρον δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την αεροστεγανότητα κτηρίων και αεραγωγών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023. Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο, όπου θα παρουσιαστούν οι ισχύουσες νομοθεσίες και τάσεις σχετικά με την αεροστεγανότητα σε τρεις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο και Ελλάδα), διοργανώνεται από το κέντρο πληροφοριών του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για τον ενεργειακά αποδοτικό αερισμό στα κτήρια AIVC (Air Infiltration and Ventilation Centre), την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την αεροστεγανότητα TightVent Europe και το Διεθνές δίκτυο πληροφοριών για τον εξαερισμό και την ενεργειακή απόδοση INIVE.

Κάντε κλικ εδώ για εγγραφή

Διαφορές που οφείλονται σε κλιματολογικές συνθήκες, εθνικές πολιτικές, κανονισμούς και συνήθειες, παρουσιάζονται συνοπτικά από εξειδικευμένους ερευνητές του κλάδου. Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια με την παρουσίαση αντίστοιχων ερευνών από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που αναπτύχθηκε και δημοσιεύεται μέσω των Ventilation Information Papers (VIP) από το AIVC με στόχο να φέρει σε επαφή τους εμπλεκόμενους γύρω από το σημαντικό αντικείμενο της αεροστεγανότητας των κτιρίων και των αεραγωγών.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, απευθύνεται σε μελετητές ιδιωτικών και δημοσίων έργων, κατασκευαστικές εταιρείες και ειδικότερα σε όσους συμμετέχουν στην σύνταξη των εθνικών κανονισμών για την εξοικονόμηση της ενέργειας. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας διεθνής δίαυλος ενημέρωσης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις εφαρμοσμένες πρακτικές σε αυτόν το ιδιαίτερα σημαντικό τομέα.

Πρόγραμμα

11:00 | Εισαγωγή: Παρουσίαση των δράσεων AIVC&VIP σχετικά με τους κανονισμούς αεροστεγανότητας κτιρίων και αγωγών / Εισηγήτρια: Nolwenn Hurel, INIVE, Γαλλία

11:05 | Αεροστεγανότητα κτιρίων και αγωγών στη Γαλλία: Εθνικές τάσεις και απαιτήσεις / Εισηγητές: Bassam Moujalled & Adeline Mélois (Cerema / LOCIE, Γαλλία)

11:20 | Ερωτήσεις και απαντήσεις

11:30 | Αεροστεγανότητα κτιρίων και αγωγών στο Βέλγιο: Εθνικές τάσεις και απαιτήσεις / Εισηγήτρια: Liesje Van Gelder (BCCA, Βέλγιο)

11:45 | Ερωτήσεις και απαντήσεις

11:55 | Αεροστεγανότητα κτιρίων και αγωγών στην Ελλάδα: Εθνικές τάσεις και απαιτήσεις / Εισηγητής: Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας (F.U.V., Ελλάδα)

12:10 | Ερωτήσεις και απαντήσεις

Links:

Κάντε κλικ εδώ για εγγραφή στο σεμινάριο

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Ventilation Information Papers (VIP)

Περισσότερες πληροφορίες: aerosteganotita.gr / info@aerosteganotita.gr


Εμφάνιση
Απόκρυψη