nZEB Roadshow: Επόμενη στάση, Πάτρα!

Από την Πάτρα και το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινάει το ταξίδι του για το 2022 το Ευρωπαϊκό έργο nZEB Roadshow, όπου για τέσσερις ημέρες (17-20/3), μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από δωρεάν εκδηλώσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια για μηχανικούς και τεχνικούς σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις σε Ναύπλιο και Τρίκαλα, τα εργαστήρια, οι παρουσιάσεις και οι διαλέξεις, για ειδικούς και για το ευρύ κοινό, ταξιδεύουν στην Πάτρα, όπου θα γίνουν επισκέψεις σε σχολεία αλλά και σε παθητικά κτήρια.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Οι εξειδικευμένες δράσεις απευθύνονται σε μηχανικούς (αρχιτέκτονες μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί) και σε όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με την ενέργεια και την κατασκευή (τεχνικοί, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής/εμπορίας παθητικών συστημάτων).

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Είτε είστε μηχανικός ή τεχνικός ή απλώς κάτοικος της περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, σίγουρα κάποια από τις εκδηλώσεις θα έχει ενδιαφέρον για εσάς ή για τα παιδιά σας. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα είναι εκεί πρόθυμα για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας και ως εθελοντές. Για να δηλώσετε την διαθεσιμότητά σας, συμπληρώνετε εδώ την φόρμα για εθελοντές.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

 • Πέμπτη 17.03

9.30 – 14.30 (Αίθουσες Ι10 – Ι11): Επίσκεψη σχολείων

15.00 – 17.00 (αμφιθέατρο «Ευθυμίου Ν. Μαστρογιάννη»): Διάλεξη με τίτλο “Παθητικό Κτίριο : η ασφαλής μεθοδολογία για κτίρια μηδενικών εκπομπών”σε φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών,  στο κτήριο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

17.00 – 20.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Διαδραστικό Εργαστήριο Τεχνικών και Μηχανικών «Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες».

 • Παρασκευή 18.03

9.30 – 14.30 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Επίσκεψη σχολείων

17.00 – 21.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11): Εργαστήριο για Μηχανικούς και Τεχνικούς: Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό, τις Αντλίες Θερμότητας και το κόστος κατασκευής του παθητικού κτιρίου“. Και bonus ένα ζωντανό blower door test επιτόπου!

Αναλυτικά:

17.00 – “Λιγότερο από 2%: «Φανταστείτε ξανά» το κτίριο για να επαληθεύσετε πόσο επιπλέον κοστίζει το Passivhaus”. Ευαγγελία Μητσιάκου, Senior Sustainability Consultant / AECOM – Passivhaus Designer

18.00 – Ορθολογική Χρήση της Αντλίας Θερμότητας στα Παθητικά Κτίρια. Γεώργιος Δερμετζής, Ph.D. Diploma Engineer ΕΙΠΑΚ

19.00 – Σχεδιασμός Μηχανικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σε κατοικία. Στέφανος Παλλαντζάς, PH Designer /Certifier, ΕΙΠΑΚ 

20.00 – Blower Door Test: η αναγκαιότητα του ελέγχου αεροστεγανότητας στα κτίρια και η έλλειψη κανονισμού στην Ελλάδα. Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

 • Σάββατο 19.03

10.00 – 15.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους

16.00 – 21.00 (Αίθουσες Ι10 – Ι11) : Εταιρίες & Παρουσιάσεις Παθητικών Κτιρίων

 1. Παναγιώτης Ντούρος: Παρουσιαση εταιρείας Unisol (15′)
 2. Πάνος Παναγιωτόπουλος: Συγχρονα Δομικά Υλικά τοιχοποιίας (15′)
 3. Ελένη Ζαχαροπουλου: Μονοκατοικία στην Οβρυά (20′) – Διαδικτυακά
  Διάλειμμα (10′)
 4. Χ. Πασχαλίδης: Παρουσίαση εταιρείας Aluplast (15′)
 5. Γ. Καραβούλιας: Συστήματα σκίασης στα Παθητικά Κτίρια (15′)
 6. Ε. Νίκου: Παθητικές Κατοικίες στα Σύβοτα (20′)
  Διάλειμμα (10′)
 7. Γ. Γιωννάς: Παρουσίαση εταιρείας Bostik Hellas (15′)
 8. Σ. Μωραγιάννης: Παρουσίαση εταιρείας Systemair (15′)
 9. Δ. Δημόπουλος: Πιστοποιημένες Τουριστικές Κατοικίες στην Κάτω Αλισσό
 • Κυριακή 20.03

10.00 – 11.00: Επίσκεψη στη Βιομηχανία Μονωτικών Υλικών UNISOL

11.00 – 14.00 : Επίσκεψη σε Παθητικά Κτίρια στην Οβρυά και την Κάτω Αλισσό 

Στις εκδηλώσεις ισχύουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ, ενώ στους κλειστούς χώρους η είσοδος γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης, με rapid test 48 ωρών ή με PCR 72 ωρών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


 

 


Εμφάνιση
Απόκρυψη