Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών 2021

Το ΕΙΠΑΚ, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό για τον αρχιτεκτονικό/ενεργειακό σχεδιασμό ενός κέντρου νεοφυών επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι η εξοικείωση των νέων Ελλήνων μηχανικών με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, που αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο δόμησης και ριζικής αναβάθμισης κτιρίων, μέσω της μη τυπικής μάθησης, που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Το έργο «Αναβάθμιση κτιρίου γεωργικών αποθηκών με σκοπό το σχεδιασμό κόμβου φιλοξενίας νεοφυών επιχειρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου», είναι μια πρωτοπόρος ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ομάδες φοιτητών καλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακατασκευάσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά το υπάρχον κτίριο αποθηκών με σκοπό να στεγαστεί ένα κέντρο πολλαπλών χρήσεων τύπου HubΘα κατασκευαστεί σε ένα Δήμο με συνείδηση, όραμα και γνώση των προβλημάτων της σημερινής κοινωνίας.

Κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρεις (3) μελέτες προς βράβευση, τηρουμένων των  προϋποθέσεων της παρούσας προκήρυξης. Οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα επιλεγούν, από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από έγκριτους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 3.000 , 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα. Από τις τρεις βραβευμένες μελέτες ο Δήμος Τρικκαίων και εξειδικευμένοι σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων, στελέχη του Ε.Ι.ΠΑ.Κ., θα επιλέξουν αυτή που θα υλοποιηθεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο.
Επίσημη γλώσσα του διαγωνισμού είναι η Ελληνική και η Αγγλική. 

Μέρος μπορούν να λάβουν, αυστηρά, ομάδες εν ενεργεία προπτυχιακών φοιτητών πολυτεχνικών σχολών ή/και σπουδαστών φυσικής. Κάθε ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από 4 έως 8 ατόμα και να έχει τουλάχιστον έναν Αρχιτέκτονα, Πολιτικό και Μηχανολόγο μηχανικό.

Οι φοιτητές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν ομάδα, αφού πρώτα συμπληρώσουν την παρακατω αίτηση ως άτομα,  μπορούν να βρουν συνεργασίες μέσω της σελίδας μας στο facebook (η περσινή νικήτρια ομάδα δημιουργήθηκε εκεί): 
https://www.facebook.com/groups/passivehousecompetition2021

Στις ομάδες θα δοθούν από το Ε.Ι.ΠΑ.Κ. τα σχεδιαστικά προγράμματα DesignPH και PHPP ενώ θα υπάρχει δωρεάν εκπαίδευση και εργαστήρια για πάνω από 100 ώρες. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε πρόγραμμα (προτείνεται το DesignPH), ενώ η ενεργειακή μελέτη θα γίνει αυστηρά με το PHPP (Passive House Planning Package).

Το αναλυτικό τεύχος της προκήρυξης του διαγωνισμού μπορείτε να τα κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο διαγωνισμό συμπληρώστε, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες της προκήρυξης, την παρακάτω φόρμα. Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση ως άτομο, ως ελλειπής ομάδα και ως πλήρης ομάδα. Έτσι θα προχωρήσετε στα επόμενα βήματα για τη συμμετοχή σας. 
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών η 15η Απριλίου 2021.
 
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών έληξε

Πληροφορίες και απορίες στο 211 4081109 ή στα passiexpo@eipak.org ή info@eipak.org και τον κ.Δημήτρη Παλλαντζά.

 


Εμφάνιση
Απόκρυψη