Έρχεται η πρώτη παθητική πολυκατοικία στην Ελλάδα!

Το θεμέλιο για ένα σημαντικό βήμα στο χώρο των κατασκευών και της εξοικονόμησης ενέργειας μπήκε στα Τρίκαλα, καθώς μετά από δύο χρόνια εντατικών μελετών, ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης εμπορικής παθητικής πολυκατοικίας, που με την ολοκλήρωσή της θα πιστοποιηθεί ως Passive House.

Το ΕΙΠΑΚ με ιδιαίτερη χαρά συνεργάζεται με την TAF PROJECT για το συγκεκριμένο έργο, καθώς είναι η πρώτη φορά που πιστοποιημένοι σχεδιαστές παθητικών κτιρίων σχεδιάζουν από την αρχή και υλοποιούν μέχρι τέλους μια εμπορική παθητική πολυκατοικία που θα πιστοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η ομάδα TAF PROJECT “Στόχος μας είναι η ενεργειακή ανεξαρτησία των κτιρίων, με σχεδόν μηδενικούς εκπεμπόμενους ρύπους προς το περιβάλλον, δίνοντας ταυτόχρονα υπεραξία στην εμπορικότητα των ακινήτων μας”.

Τρίκαλα: Μία πόλη πρωτοπόρος

Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη πρωτοπόρος καθώς συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030” και καλείται να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας νωρίτερα, από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι τα Τρίκαλα ήταν ο δεύτερος σταθμός του nZEB Roadshow, του ευρωπαϊκού προγράμματος μέσω του οποίου το ΕΙΠΑΚ διοργανώνει δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, για την ενημέρωση σχετικά με τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. 

Έως και δέκα φορές χαμηλότεροι λογαριασμοί ενέργειας

Το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την κατασκευή κτιρίων κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης, παρέχει ένα άριστο περιβάλλον διαβίωσης στον χρήστη του, εξασφαλίζοντας έως και 10 φορές μειωμένους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης σε σχέση με τους μέχρι πρότινος συμβατικούς τρόπους κάλυψης των ενεργειακών αναγκών μας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, pellet, ηλεκτρικό ρεύμα και άλλων).

Γιατί η πιο φθηνή και συμφέρουσα μορφή ενέργειας από όλες, είναι η ενέργεια που δεν καταναλώνεται!

 

[slideshow_deploy id=’12905′]


Εμφάνιση
Απόκρυψη