Ένα αξέχαστο nZEB Roadshow στην Κοζάνη!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2022 για το nZEB Roadshow, καθώς η επιτυχία των εκδηλώσεων στην Κοζάνη, την “ελληνική πόλη των παθητικών κτιρίων”, ήταν εντυπωσιακή.

Περισσότεροι από 320 μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και σχολείου Ειδικής Αγωγής), πάνω από 150 συμμετέχοντες – μηχανικοί και κοινό, 20 παρουσιάσεις και διαδραστικά workshops και 7 επισκέψεις, είναι ο απολογισμός των τετραήμερων δράσεων, τις οποίες υποστήριξαν θερμά κοινό, Δήμος και χορηγοί.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης και την χορηγία της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που φιλοξένησε τις ομιλίες και τα workshops.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας παθητικών κτιρίων, διότι η καλύτερη μορφή ενέργειας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και παρουσίασε το όραμα της πόλης για το 2030.

Για πρώτη φορά σε nZEB Roadshow πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ιδιοκτητών παθητικών σπιτιών, που μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους από την κατοίκηση σε ένα παθητικό σπίτι.

Οι επισκέψεις περιελάμβαναν τη Βιομηχανία Κεχαΐδη, όπου παρουσιάστηκαν πολλές καινοτομίες των συστημάτων της Aluplast, και έξι πιστοποιημένα Παθητικά Κτίρια των Λιάκος Μελετητική Κατασκευαστική και Dteam Engineers – Μιχάλης Δεμιρόπουλος.

Την Κυριακή, σε νεόδμητο παθητικό κτίριο κατασκευής Dteam, που θα πιστοποιηθεί ως Παθητικό μετά την περάτωσή του, πραγματοποιήθηκε live blowerdoor test (τεστ αεροστεγανότητας), με την σημαντική συνδρομή του υπεύθυνου τεχνικής υποστήριξης της Aluplast Hellas, Κώστα Κελεσίδη.

Το ΕΙΠΑΚ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξή τους έκαναν το nZEB Roadshow της Κοζάνης, ένα πραγματικά επιτυχημένο event και ανανεώνει το ραντεβού του με την πόλη για την επόμενη φορά, που θα την επισκεφθεί με αφορμή την κατασκευή ή πιστοποίηση ενός ακόμη παθητικού σπιτιού.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ​

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Εμφάνιση
Απόκρυψη