Νεκτάριος Τσακουμάκης

Νεκτάριος Τσακουμάκης

Υπεύθυνος HVAC

Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Ο Νεκτάριος Τσακουμάκης αποφοίτησε τον Μάιο του 2021 από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με εξειδίκευση στην ενέργεια. Η διπλωματική του εργασία αφορούσε την κατανάλωση ενέργειας σε κτίρια κατασκευασμένα με μέθοδο σταυρωτής ξυλείας (CLT). Το 2019 έλαβε μέρος στον πρώτο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τη δημιουργία Παθητικού Νηπιαγωγείου στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρο και, με την ομάδα του klepsydra, κατέλαβε την έκτη θέση από σύνολο 32 ομάδων. Μάλιστα, στο κομμάτι του μηχανολογικού σχεδιασμού, απέσπασε υψηλότατη βαθμολογία λόγω του πρωτοποριακού τρισδιάστατου σχεδιασμού κατά τη μελέτη εφαρμογής του συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Από το 2021 είναι Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων.

Το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο ΕΙΠΑΚ συμβάλλοντας σε μελέτες έργων καθώς και σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης με τη: 1. Δημιουργία tool υπολογισμού απόδοσης Γεωεναλλάκτη για το PHPP, το οποίο δημοσιεύτηκε στο παγκόσμιο συνέδριο Παθητικών Κτιρίων το 2021 στο Wuppertal, 2. Δημιουργία οδηγού συστημάτων μηχανικού αερισμού και 3. Εφαρμογής του προτύπου Passivhaus στα νοσοκομεία

Από το Φεβρουάριο του 2022 είναι στέλεχος του ΕΙΠΑΚ με βασικό αντικείμενο τη συμβουλευτική και το σχεδιασμό του συστήματος Μηχανικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σε κατοικία και τριτογενή τομέα. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που τρέχει το ΕΙΠΑΚ. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων και τη δημιουργία καφέ. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.


Εμφάνιση
Απόκρυψη