Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Πιστοποίησης Παθητικών Κτιρίων

Κλείνοντας τέσσερα χρόνια επιτυχημένης και πολύπλευρης δραστηριότητας στην Ελλάδα το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου παρέχει πλέον όλες τις υπηρεσίες πιστοποίησης σχετικά με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

seals

Το ΕΙΠΑΚ πιστοποιεί εδώ και δύο χρόνια Σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων. Σαράντα τρεις  τέτοιοι σχεδιαστές υπάρχουν ήδη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ και οι πρώτοι τέσσερις σχεδιαστές στην Τουρκία και ο πρώτος την Τυνησία πιστοποιήθηκαν στο ΕΙΠΑΚ. Οι σχεδιαστές αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

logo_phh_enΤο ΕΙΠΑΚ ξεκινάει το 2016 την εκπαίδευση και πιστοποίηση τεχνικών για εφαρμογές παθητικών κτιρίων. Κάθε συνεργείο κάθε ειδικότητας που εμπλέκεται στην κατασκευή ή ανακαίνιση ενός κτιρίου και η συμμετοχή του συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, μπορεί να αποκτήσει πιστοποιητικό. Η εκπαίδευση των τεχνικών είναι διάρκειας 30 ωρών , από τις οποίες οι μισές είναι θεωρητικού περιεχομένου και οι μισές πρακτική άσκηση, ακολουθεί δε εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

siegel_passivhaus-zertifizierer_en_k (1)Από την 1η Μαΐου 2016 το ΕΙΠΑΚ παρέχει και υπηρεσίες πιστοποίησης Παθητικών Κτιρίων. Το στέλεχος του ΕΙΠΑΚ Στέφανος Παλλαντζάς είναι πλέον εξουσιοδοτημένος από το Passivhaus Institut πιστοποιητής παθητικών κτιρίων με δυνατότητα πιστοποίησης κτιρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο , αλλά και οπουδήποτε στον κόσμο. Το ΕΙΠΑΚ είναι ο πρώτος εξουσιοδοτημένος οργανισμός στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πιστοποιημένα παθητικά κτίρια στο Βόλο και την Αθήνα.

logo_phpp_180Το ΕΙΠΑΚ διαθέτει στην Ελλάδα και την Κύπρο το λογισμικό Passive House Planning Package (PHPP), το πιο αξιόπιστο λογισμικό ενεργειακού ισοζυγίου κτιρίου σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEB) στην Ευρώπη. Το εν λόγω λογισμικό έχει ήδη εγκριθεί από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία, ως αξιόπιστο και άρα αποδεκτό εργαλείο υπολογισμού ενεργειακού ισοζυγίου κτιρίου για την έκδοση οικοδομικών αδειών και ενεργειακών πιστοποιητικών. Παράλληλα πολλές τράπεζες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανική KfW, παρέχουν κίνητρο στους πελάτες τους να κατασκευάσουν ή να  αναβαθμίσουν το κτίριο τους, με βάση σχεδιασμό παθητικού κτιρίου με το PHPP.

vorlage_siegel_Komponenten_final
vorlage_siegel_Komponenten_final

Τέλος το ΕΙΠΑΚ σε συνεργασία με το PassivHaus Institut παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πιστοποίησης προϊόντων και εξοπλισμών για Παθητικά Κτίρια.

Οι υπηρεσίες του ΕΙΠΑΚ ολοκληρώνονται με μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία, την Κροατία και αλλού, που περιλαμβάνουν μονοήμερα σεμινάρια βασικών αρχών σχεδιασμού παθητικών κτιρίων, σεμινάρια χρήσης του PHPP και του DesignPH, ημερίδες ενημέρωσης σε Δήμους, συνεργασίες με συλλόγους Μηχανικών, παρεμβάσεις σε θέματα όπως η αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, η αναβάθμιση μικρών τουριστικών μονάδων, η συνεργασία με Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κλπ.

EnerPHit_EN_classicΤο 2020 και η υποχρέωση εφαρμογής των Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης πλησιάζουν και το ΕΙΠΑΚ με τα εξειδικευμένα στελέχη του και μέλη του σε όλη την Ελλάδα, είναι πλέον απολύτως έτοιμο να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες  για την επίτευξη του πιο σημαντικού στόχου για την κοινωνία σήμερα, που δεν είναι άλλος από το τρίπτυχο ” Ποιότητα Ζωής – Εξοικονόμηση Ενέργειας – Προστασία του Περιβάλλοντος” 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας  για την πιστοποίηση κτιρίων , μεταβείτε στον σύνδεσμο  ή επικοινωνήστε μαζί μας.


Εμφάνιση
Απόκρυψη