Άνοιξε το πρώτο Παθητικό Σχολείο στην Ελλάδα

Για μία ακόμη φορά, τα Τρίκαλα πρωτοπορούν στον τομέα των κατασκευών καθώς από τον Νοέμβριο 2025 λειτουργεί το πρώτο Παθητικό Σχολείο της Ελλάδας.

Το 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, πιστοποιήθηκε και επίσημα στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε γίνει και η διοικητή παραλαβή του, από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Μιχάλη Λάππα, και την ηγεσία του Δήμου Τρικκαίων.

Το νηπιαγωγείο, που μπορεί να φιλοξενεί 50 παιδιά, θα έχει σταθερή θερμοκρασία 21 βαθμών Κελσίου όλο τον χρόνο, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις.

Το κτίριο έχει εμβαδό 301 τ.μ. και διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Φωτογραφίες: Δήμος Τρικκαίων – Γραφείο Τύπου

Σχετικά links:


Εμφάνιση
Απόκρυψη