Παθητικό κτίριο στην Χαλκιδική ισόγεια κατοικία με υπόγειο

Παθητικό κτίριο στην Χαλκιδική ισόγεια κατοικία με υπόγειο

Portfolio Description

Κύριος σκοπός του έργου ήταν η σωστή Μελέτη και Κατασκευή ενός Κτηρίου Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας. Το εν λόγω κτήριο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου με σκοπό να έχει κατανάλωση για:

Το Παθητικό Κτήριο στην Χαλκιδική καλύπτει πλήρως τις ανάγκες Θέρμανσης – Ψύξης και Ζεστού Νερού Χρήσης  του με μια αντλία θερμότητας 5 kW.
(Η ανάγκη του ζεστού νερού χρήσης καλύπτεται αρχικά από ηλιακούς συλλέκτες, και σε περίπτωση αδυναμίας παραγωγής ζεστού νερού λαμβάνει μέρος η αντλία θερμότητας).
Σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας οι ιδιοκτήτες δείχνουν να απολαμβάνουν την Ποιότητα Αέρα που αναπνέουν οι ίδιοι και το μικρό τους παιδάκι. Ο αέρας στο εσωτερικό του κτιρίου (έχοντας καλύψει την αναγκαία αεροστεγανότητα του κτιρίου) ανανεώνεται μέχρι και οχτώ φορές τη μέρα περνώντας επιπλέον από δυο έξτρα φίλτρα αέρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη ύπαρξη δυσοσμίας στο κτήριο καθώς και τη διατήρηση της συγκέντρωσης Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 σε χαμηλά ανεκτά επίπεδα.
Αυτό επιτυγχάνεται από το Σύστημα Αερισμού που εγκαταστήσαμε με Ανάκτηση Θερμότητας 90% .

More Information

Έτος: 2016
Κλιματιζόμενη επιφάνεια: 207 m2
Κατάσταση: Εκτελέστηκε
Θέρμανση: 11 kWh/m2 / χρόνο
Ψύξη: 6 kWh/m2 / χρόνο
Πρωτογενή Ενέργεια: 78 kWh/m2 / χρόνο


Aρχιτέκτονας: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ
Κατασκευαστής: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ

Εμφάνιση
Απόκρυψη