Πιστοποιημένα κουφώματα Παθητικού Κτιρίου

Το ΕΙΠΑΚ παρουσιάζει σήμερα τον κατάλογο των πιστοποιημένων για παθητικά κτίρια κουφωμάτων που διατίθενται στην Ελληνική αγορά. Ο κατάλογος δημιουργήθηκε έπειτα από έρευνα και περιλαμβάνει αποκλειστικά μόνο όσα κουφώματα έχουν πιστοποιηθεί από το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικών Κτιρίων και αναφέρονται αναλυτικά στην αντίστοιχη βάση δεδομένων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η τοποθέτηση πιστοποιημένου κουφώματος δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και πιστοποίηση παθητικού κτιρίου.  Στην αγορά κυκλοφορούν και άλλα κουφώματα καλής ποιότητας τα οποία δυνητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η έρευνα μας έδειξε πως πολλά αξιόλογα κουφώματα δεν έχουν πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν με αξιοπιστία την ενεργειακή τους συμπεριφορά. Συχνά δε δίνονται  ελλιπείς πληροφορίες στον καταναλωτή με αποτέλεσμα αυτός να οδηγείται σε λάθος επιλογές. Συνιστούμε λοιπόν να απευθύνεστε σε έναν πιστοποιημένο σχεδιαστή παθητικών κτιρίων, ειδικευμένο μηχανικό ή έναν ενεργειακό επιθεωρητή ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Η προτίμηση των πιστοποιημένων κουφωμάτων διασφαλίζει περαιτέρω την ποιότητα κατασκευής και την επίτευξη των κριτηρίων του Παθητικού Κτιρίου.

Έχει γίνει η διάκριση τους ανάλογα με το υλικό κατασκευής, πατώντας στο όνομα κάθε κουφώματος μπορείτε να δείτε την αναλυτική καταχώρηση του στην διεθνή βάση δεδομένων.

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

placeholder image
Εμφάνιση
Απόκρυψη