Γιάννης Τάλλαρος

Γιάννης Τάλλαρος

Μηχανολόγος Μηχανικός, Πιστ.Σχεδιαστής ΠΚ

Ο Τάλλαρος Χρ. Ιωάννης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με κατεύθυνση στον ενεργειακό τομέα και Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων, με έδρα τα Τρίκαλα. Η διπλωματική του διατριβή αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος τηλεθέρμανσης ολόκληρης της Πολυτεχνειούπολης του ΑΠΘ, η οποία αποτέλεσε και επίσημη πρόταση προς ψήφιση για εφαρμογή της από την Πρυτανεία.

Εξειδίκευση στην παραγωγή & χρήση ενέργειας και μελέτη-εφαρμογή πρωτοποριακών συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες και τριτογενή τομέα με υψηλές ενεργειακές αποδόσεις. Έλαβε την πιστοποίηση Σχεδιαστή Παθητικού Κτιρίου από το Ε.Ι.ΠΑ.Κ το 2019 ενώ είναι μέλος της παγκόσμιας κοινότητας Παθητικού Κτιρίου.

Από το 2016 δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, Χαλκιδική, Μύκονο, Κρήτη και άλλες περιοχές σε διάφορα έργα όπως μελέτες ανέγερσης οικοδομών, κατοικιών, μεζονετών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, εργοστασίων επεξεργασίας λυμάτων και άλλων.

Από το 2018 και έπειτα, ενασχόληση με την οικογενειακή επιχείρηση του Χρήστου Απ. Τάλλαρου στην ανέγερση πολυώροφων οικοδομών και τεχνικών έργων.

Το 2021 σύστησε και είναι μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΡ. ΤΑΛΛΑΡΟΥ-TAF PROJECT, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή πολυώροφων πολυτελών πολυκατοικιών και επαγγελματικών στεγών, με εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

Σήμερα κατασκευάζει την πρώτη 7-όροφη εμπορική πολυκατοικία στην Ελλάδα που θα πιστοποιηθεί ως Παθητική, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ενώ αναμένεται να αδειοδοτηθούν και κατασκευασθούν σύντομα και άλλες.


Εμφάνιση
Απόκρυψη