Ελένη Ζαχαροπούλου

Ελένη Ζαχαροπούλου

Πολιτικός Μηχανικός, Πιστ.Σχεδιαστής ΠΚ

Η Ελένη Ζαχαροπούλου αποφοίτησε από τη Πολυτεχνική Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2019, με εξειδίκευση στον δομοστατικό τομέα.

Η διπλωματική της εργασία αφορούσε τη σύνθεση ενός eco-friendly τσιμέντου και είχε τίτλο “Πειραματική Διερεύνηση Αλκαλικά Ενεργοποιούμενων Τσιμέντων από Σιδηρονικελιούχα Σκωρία και Σκωρία Ηλεκτροκαμίνου”.

Νωρίτερα, το 2018, παρουσίασε στο 24ο Φοιτητικό Συνέδριο “Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2018″ την εργασία με θέμα ” Εφαρμογή Σύνθετων Υλικών FRP και TRM σε θέματα Επισκευών και Ενισχύσεων – Σύγκριση ΚΑΝ.ΕΠΕ. 2013 με Πειραματικά Αποτελέσματα”, για την οποία έλαβε βραβείο από την εταιρεία ACE HELLAS.

Εργάστηκε στο πλαίσιο εξάμηνης πρακτικής άσκησης για τον Όμιλο Αρχιρόδον – Saudi Archirodon L.T.D., στο έργο “SHURAYRAH ISLAND BRIDGE AND CAUSEWAY TOPSIDE” (Συνολική Αξία Έργου: 56.000.000$).

Σήμερα, φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κατασκευών”, στο τμήμα Φυσικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και παράλληλα εργάζεται στο Τεχνικό Γραφεί, που διατηρεί η οικογένειά της από το 1989, στην Πάτρα. Ασχολείται με πληθώρα ιδιωτικών έργων, που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κατοικιών καθώς και μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή νέων κτιρίων.

Παρακολούθησε όλο τον κύκλο σεμιναρίων για το σχεδιασμό παθητικών κτιρίων, του ΕΙΠΑΚ, και στη συνέχεια υλοποίησε την πρώτη παθητική κατοικία στην Πάτρα. Πλέον βρίσκονται στο στάδιο μελέτης και κατασκευής και άλλες παθητικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Σουηδικά.


Εμφάνιση
Απόκρυψη