Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρώτος σταθμός nZEB Roadshow στο Ναύπλιο 16-19/09/21

16 Σεπτεμβρίου 2021 @ 9:00 πμ - 19 Σεπτεμβρίου 2021 @ 9:00 μμ

Δωρεάν

Το ΕΙΠΑΚ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου nZEB Roadshow, σας καλωσορίζει στην νέα εποχή των κατασκευών και σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε μια σειρά από δωρεάν εκδηλώσεις σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας που θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο στις 16 -19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Φουγάρο.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι η εξοικείωση των Ελλήνων μηχανικών (αρχιτέκτονες μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί), αλλά και ειδικοτήτων διαφόρων κλάδων που σχετίζονται με την ενέργεια και την κατασκευή (τεχνικοί, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων), καθώς και το ευρύ κοινό,  με την νέα εποχή των κατασκευών, τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, μέσω διαφόρων δράσεων που θα λάβουν χώρα σε κάθε πόλη σταθμό.

Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική. Ξεκινάμε από το απόγευμα της Πέμπτης, με μια ημερίδα αφιερωμένη στον Τουριστικό κλάδο με ιδιαίτερη έμφαση στον αειφόρο τουρισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών εγκαταστάσεων.

Την Παρασκευή το απόγευμα υπάρχει σεμινάριο για τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, πάνω στις βασικές αρχές υλοποίησης ενεργειακών αναβαθμίσεων και πρακτικές υλοποίησης (μόνωση, κουφώματα, συστήματα αερισμού) των Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθεί σεμινάριο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων για το βέλτιστο ενεργειακό σχεδιασμό, τις βασικές γνώσεις των κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πρόσθετες πληροφορίες για τις ανακαινίσεις και την διασφάλιση ποιότητας του έργου. Θα παρουσιαστούν τα ελληνικά λογισμικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παθητικών κτιρίων.

Ακόμα στην ατζέντα του Σαββάτου περιλαμβάνεται μια σειρά από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Ένα παιχνίδι με 5 στάσεις δείχνει στα παιδιά μέσα από ένα απλό αλλά ταυτόχρονα διαδραστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κουίζ και πειράματα, τα απλά βήματα παρεμβάσεων που γίνονται στο σπίτι για να το κάνουμε σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης. Τις δύο πρώτες μέρες (Πέμπτη- Παρασκευή) το πρωί στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα συναντηθούν με μαθητές και δασκάλους σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Ναυπλίου και θα συζητήσουν για τα προβλήματα των σχολείων.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν στο χώρo εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή με την επίσκεψη και ξενάγηση σε ένα Παθητικό Κτίριο που έχει στο παλιό Ναύπλιο, όπου θα παρουσιαστούν από τους υπεύθυνους μηχανικούς οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του και οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μετά από καιρό μέσα σε αυτό.

Είτε είστε λοιπόν κάτοικος Ναυπλίου ή της ευρύτερης περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, είτε είστε μηχανικός και τεχνίτης, είτε απλά βρεθήκατε με την οικογένεια σας το ΣΚ στο Ναύπλιο, εμείς σας περιμένουμε στο Φουγάρο για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια. 

Παρακαλείσθε για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας (λόγω της πανδημίας του COVID-19) να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής. Στις εκδηλώσεις μας ισχύουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύον αυτή την εποχή για την Αργολίδα. Ειδικότερα στους κλειστούς χώρους των σεμιναρίων και εργαστηρίων εισέρχονται αποκλειστικά όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης . 

Αναλυτικά μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακάτω:

Πέμπτη 16/09

09:00 – 13:00

Επίσκεψη στα 3ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Ναυπλίου. Θα γίνει παρουσίαση ειδικά για παιδιά δημοτικού, θα παιξουν παιχνίδια και θα τους δοθούν βιβλίο και ένας κουμπαράς.

15:00 – 17:00 Φουγάρο, αίθουσα Νο 9 

Virtual δωρεάν επίσκεψη στην εκθεση συστημάτων και υλικών του Παγκόσμιου συνδρίου Παθητικών Κτιρίων. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με εταιρείες του χώρου, να δουν τα συστήματα τους και να ρωτήσουν απορίες και διευκρινίσεις. Συντονιστής : Στέφανος Παλλαντζάς, Πρόεδρος ΔΣ του ΕΙΠΑΚ

17:00 – 21:00 Φουγάρο, αίθουσα Νο 9 

Εκδήλωση  για τον αειφόρο τουρισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών εγκαταστάσεων. Θα παρουσιαστεί πιλοτικό έργο τουριστικών εγκαταστάσεων σε νησί του Αιγαίου. Βασικός εισηγητής : Δρ. Ιωάννης Παππάς, Global Sustainable Tourism Council (GSTC) – Director Mediterranean Region. Θα ακολουθήσει συζήτηση

Παρασκευή 17/09

09:00 – 13:00

Επίσκεψη στα 1ο και 2ο Γυμνάσια του Ναυπλίου. Θα γίνει παρουσίαση ειδικά για παιδιά γυμνασίου και θα τους δοθεί ενημερωτικό υλικό.

16:00 – 21:00 Φουγάρο, αίθουσα Νο 9 

Σεμινάριο Τεχνικών «Παθητικά κτίρια, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες» . Οι συμμετέχοντες θα δουν ζωντανά πως τοποθετούνται κουφώματα  χωρίς θερμογέφυρες, πως βελτιώνεται η αεροστεγανότητα του κτιρίου, πως σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα σύστημα μηχανικού αερισμού. Εισηγητές : Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ , Ιωάννης Παππάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημήτρης Παλλαντζάς, Φυσικός Κτιρίων, Αλεξάνδρα Μαγγίνα , Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.

Σάββατο 18/09

09:00 – 13:00 Φουγάρο, αίθουσα Gallery 

Σεμινάριο Μηχανικών : «Εισαγωγή στα Παθητικά Κτίρια, Λογισμικά PHPP και DESIGN PH, Παθητικό Κτίριο/ΝΖΕΒ και ΚΕΝΑΚ»

 • Εισαγωγή στο παθητικό κτίριο
 • Κέλυφος – Αεροστεγανότητα – Θερμογέφυρες
 • Κουφώματα
 • Ψύξη – Θερμανση
 • Το λογισμικό PHPP
 • Οικονομία της κατασκευής
 • Μετρήσεις και απόδοση παθητικού κτιρίου στην Αθήνα
 • Σχεδιασμός παθητικού εκπαιδευτικού κτιρίου. Το νηπιαγωγείο Μοσχάτου

Εισηγητές : Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ , Ιωάννης Παππάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημήτρης Παλλαντζάς , Φυσικός Κτιρίων, Αλεξάνδρα Μαγγίνα , Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.

09:00 – 13:00 Φουγάρο – Τέντα 

Παιχνίδια και εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους. Οι πέντε βασικές αρχές :

 • Μόνωση Κελύφους
 • Θερμογέφυρες
 • Αεροστεγανότητα
 • Κουφώματα
 • Μηχανικός αερισμός

Εδώ θα δείτε ζωντανά πως δουλεύει ένα σύστημα αερισμού και πως γίνεται ένα τεστ αεροστεγανότητας. 

14:00 – 19:00 Φουγάρο, αίθουσα Gallery

Ζωντανές Παρουσιάσεις για όλους 

 • 14.00 Μηχανικός Αερισμός και εξοικονομώ : Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
 • 14.30 Aluplast : Παρουσίαση κουφωμάτων για παθητικά κτίρια 
 • 14.50 Παθητικό κτίριο στο Ναύπλιο: Παύλος Μίχος Μηχανολόγος Μηχανικός – Παναγιώτης Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων Μηχανικός
 • 15.10 Systemair : Παρουσίαση συστημάτων μηχανικού αερισμού 
 • 15.40 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ
 • 16.00 Πιστοποιημένες Τουριστικές Παθητικές κατοικίες στην Κάτω Αχαγιά. Δημήτρης Δημόπουλος Πολιτικός Μηχανικός.
 • 16.20 BOSTIK HELLAS Παρουσίαση εταιρείας
 • 16.45 Ψυχόμενες Οροφές : Κώστας Καμπύλης Μηχανολόγος Μηχανικός
 • 17.15 LANDVAC Παρουσίαση Υαλοπινάκων κενού και κουφωμάτων πολυεστέρα. Στάθης Ραϊσης ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
 • 17.45 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ
 • 18.00 Παθητικό κτίριο και ΚΕΝΑΚ .Ποιο είναι ακριβότερο? Δημήτρης Παλλαντζάς, Φυσικός Κτιρίων
 • 18.30 Πιστοποίηση προσωπικού, υλικών- συστημάτων και κτιρίων – Διασφάλιση ποιότητας Στέφανος Παλλαντζάς 
 • 19.00 Networking – Blowerdoor Test

Κυριακή 19/09

10:00 – 11:30  Parking του παλιού ΞΕΝΙΑ Αρβανιτιά

Επίσκεψη σε Παθητικό Κτίριο Group A

11:30 – 13:00 Parking του παλιού ΞΕΝΙΑ Αρβανιτιά

Επίσκεψη σε Παθητικό Κτίριο Group B

Μέγας Χορηγός:

Χρυσός Χορηγός:

Υποστηρικτές:

Λεπτομέρειες

Αρχή:
16 Σεπτεμβρίου 2021 @ 9:00 πμ
Τέλος:
19 Σεπτεμβρίου 2021 @ 9:00 μμ
Κόστος:
Δωρεάν
Ιστότοπος:
https://docs.google.com/forms/d/15lqSX7BWTBcB6J_REz6i11QcbWuu4sfdKSPSnzrSryg/viewform?ts=612639b9&edit_requested=true

Διοργανωτής

ΕΙΠΑΚ
Τηλέφωνο:
+30.211.4081109

Χώρος Διεξαγωγής

FOUGARO ART CENTER
Λεωφόρος Ασκληπιού 98
Ναύπλιο, Αργολίδας 21 100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
27520 47300
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής
Εμφάνιση
Απόκρυψη