Δημήτρης Παλλαντζάς

Δημήτρης Παλλαντζάς

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης

Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ

Ο Δημήτρης Παλλαντζάς αποφοίτησε το 2019 από τη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ με εξειδίκευση στη Φυσική Κτιρίου και τα Υλικά. Η διπλωματική του εργασία, πρωτοποριακή για τα τότε δεδομένα, αφορούσε την ενεργειακή μελέτη του κτιρίου Ορυκτολογίας του ΕΜΠ και τη σύγκριση της υφιστάμενης κατάστασης και της ενεργειακής αναβάθμισης σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Αποτέλεσε την πρώτη προπτυχιακή διπλωματική εργασία στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τα λογισμικά PHPP, DesignPH και Therm και διήρκεσε 1.5 χρόνο. Παράλληλα, σε συνεργασία με καθηγητές και συμφοιτητές, εκπόνησε 3 σημαντικές ερευνητικές εργασίες ως προς: 1. Τη θεωρία προοπτικής, 2. Την επιχειρισιακή έρευνα και 3. Την αξιολόγηση διαφορετικών μεθόδων διδακτικής και μη τυπικής μάθησης.

Από το 2016 είναι πιστοποιημένος σύμβουλος Παθητικών Κτιρίων με συμμετοχή σε πάνω από 40 project στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το 2017 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Passivhaus Institut GmbH (PHI), υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή του προτύπου Dr. Prof. Wolfgang Feist, σχεδιάζοντας το λογισμικό υπολογισμού θερμικής αγωγιμότητας υλικών το οποίο χρησιμοποιείται πλέον στο PHPP 10. Παράλληλα, σχεδίασε την άσκηση για το βραβείο το καλύτερου σχεδιασμού συστήματος αερισμού από τις εταιρείες για το έτος 2018 και συντέλεσε στη βελτίωση του λογισμικού DesignPH όσον αφορά τη δυναμική ανάλυση της σκίασης.

Από το 2017 αποτελεί στέλεχος του ΕΙΠΑΚ με συμμετοχή σε έργα κατοικίας και τριτογενούς τομέα, με εξειδίκευση στον υπολογισμό ενεργειακού ισοζυγίου και τον υπολογισμό θερμογεφυρών με χρήση διαφόρων λογισμικών. Το 2019 το PHI, τον έχρισε το νεότερο Passive House Trainer στον κόσμο και έκτοτε αποτελεί τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του ΕΙΠΑΚ, με κορυφαίες δράσεις: 1. Τη δημιουργία των δυο πρώτων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για Παθητικά Κτίρια στον κόσμο, στους οποίους εκπαιδεύτηκαν 500 φοιτητές με πάνω από 300 ώρες διδασκαλίας, 2. Το σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά για τις χώρες Κροατία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα στα πλαίσια του έργου nZEB Roadshow, 3. Τη διοργάνωση και δημιουργία των πρώτων σεμιναρίων για τεχνικούς στην Ελλάδα, καθώς και σεμιναρίου PHPP Expert, 4. Τη μετάφραση του λογισμικού PHPP.

Ήδη αριθμεί 7 δημοσιεύσεις σε παγκόσμια συνέδρια Παθητικών Κτιρίων με σημαντικότερες την οικονομοτεχνική σύγκριση για την κατασκευή κτιρίων nZEB και Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα, η οποία μετέπειτα πραγματοποιήθηκε και σε άλλες χώρες και τη μελέτη σκοπιμότητας ενεργειακού ισοζυγίου γειτονιάς στην Κυψέλη με το λογισμικό DistrictPH. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το μπάσκετ (Β’ Εθνική), τη μουσική και τα θαλάσσια σπορ. Μιλάει Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Ισπανικά.


Εμφάνιση
Απόκρυψη