Αλεξάνδρα Μαγγίνα

Αλεξάνδρα Μαγγίνα

Υπεύθυνη Μελετών

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Η Αλεξάνδρα Μαγγίνα αποφοίτησε από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 2017 με εξειδίκευση στο project management. Κατόπιν, φοίτησε για 2 χρόνια στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων. Η διπλωματική της εργασία αφορούσε το comfort analysis για ένα Παθητικό Κτίριο στην Ιταλία και αποτέλεσε σημαντικό ερευνητικό έργο.

Είναι πιστοποιημένη σχεδιάστρια Παθητικών Κτιρίων από το 2019 με πλούσια εμπειρία σε κτίρια κατοικίας και τριτογενούς τομέα. Από το 2021 είναι διαπιστευμένη Component Assessor, μια από τις πρώτες στον κόσμο, έχοντας πιστοποιήσει κουφώματα των: Alumil, Elvial, Deceuninick και Çuhadaroglu. 

Από το 2019 αποτελεί στέλεχος του ΕΙΠΑΚ με εξειδίκευση στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων με χρήση διαφόρων λογισμικών, τη δημιουργία καινοτόμων κατασκευαστικών λύσεων για Παθητικά Κτίρια και την επίλυση θερμογεφυρών. Έχοντας πλέον, μεγάλη εμπειρία σε μελέτες Παθητικών Κτιρίων αποτελεί την Υπεύθυνη Μελετών του ΕΙΠΑΚ. Κάποιες από τις κορυφαίες δράσεις της αποτελούν: 1. Οι μελέτες εφαρμογής θερμογυφυρών και οι καινοτόμες σε μεταλλική κατασκευή, 2. Η μετάφραση του λογισμικού PHPP, 3. Η μελέτη σκοπιμότητας ενεργειακού ισοζυγίου γειτονιάς στην Κυψέλη με το λογισμικό DistrictPH η οποία δημοσιεύτηκε στο Παγκόσμιο συνέδριο Παθητικών Κτιρίων το 2021. Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά.

 


Εμφάνιση
Απόκρυψη