Γενικές πληροφορίες για τα σεμινάρια μας

Είτε είστε αρχιτέκτονες είτε μηχανικοί είτε τεχνίτες είτε κατασκευαστές ή ακόμη και ιδιοκτήτες, έχουμε το σεμινάριο που σας ταιριάζει, με τις ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων που επιθυμείτε.

Ειδικοί στην εκπαίδευση για το σχεδιασμό και υλοποίηση κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Από το 2012, έχουμε εκπαιδεύσει εκατοντάδες  επαγγελματίες της κατασκευαστικής βιομηχανίας, όπως μηχανικούς, εργολάβους, τεχνίτες στα πρότυπα της κατασκευής παθητικών κτιρίων. Ενημερωνόμαστε συνεχώς και βελτιώνουνε τα σεμινάρια μας, ώστε να συμπίπτουν με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη γνώση, σχετικά με τα κτίρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης παγκοσμίως. Οι εκπαιδευτές μας, είναι ειδικευμένοι επαγγελματίες με μια ευρεία γκάμα από γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία πάνω στο πρότυπο του παθητικού κτιρίου.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική και διεθνή κοινότητα των πιστοποιημένων σχεδιαστών παθητικών κτιρίων , η οποία λειτουργεί με σκοπό τη βελτίωση του κτιριακού μας περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση του πλανήτη.

Εκπαιδευτικές μονάδες (credits) για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την ανανέωση του πιστοποιητικού.

Τα εξειδικευμένα μας  σεμινάρια (masterclass), τα οποία είναι εγκεκριμένα από το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, αποδίδουν μονάδες ως προς την ανανέωση πιστοποίησης των σχεδιαστών.

Προσαρμοσμένη εκπαίδευση in-house.

Συνεργαζόμαστε με Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων αλλά και με ιδιωτικές τεχνικές και εμπορικές εταιρίες και αρχιτεκτονικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα, που επιζητούν προσαρμοσμένη εκπαίδευση στο πρότυπο του παθητικού κτιρίου. Προσαρμόζουμε το περιεχόμενο για να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα σας θα έχει τις δεξιότητες και τη γνώση που απαιτείται για να παραδώσει τα κτίρια του αύριο, σήμερα.

Ποιο Σεμινάριο σου ταιριάζει;

ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ

Βασικά σεμινάρια


Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει κάποιος Πιστοποιημένος Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων : Είτε να συμμετέχει στην επιτυχή υλοποίηση ενός πιστοποιημένου παθητικού κτιρίου είτε να δώσει την τακτική διεθνή εξέταση . Οι ημερομηνίες της εξέτασης ορίζονται από το Ινστιτούτο Παθητικών Κτιρίων (PHI) και διεξάγονται στην Ελλάδα και την Κύπρο από το ΕΙΠΑΚ σε συνεργασία με το PHI.Δεν συνιστάται η συμμετοχή στην εξέταση χωρίς την παρακολούθηση των σεμιναρίων 11PHDC, 12PHPP και 13PHEx.


Σημείωση: για την συμμετοχή στην εξέταση απαιτείται η αγορά ή η κατοχή ενός επίσημου αντιτύπου του λογισμικού PHPP με μοναδικό ατομικό αριθμό σειράς.

Για εισαγωγή στο πρότυπο σχεδιασμού παθητικών κτιρίων, προτείνουμε το σεμινάριο 10 ωρών.

Για λεπτομερή εισαγωγή και μια πληρέστερη κατανόηση του προτύπου παθητικού κτιρίου, προτείνουμε το σεμινάριο 40 ωρών.

Για προετοιμασία εξέτασης πιστοποίησης ως σχεδιαστής/σύμβουλος παθητικών κτιρίων, πρέπει να λάβετε μέρος στο σεμινάριο 20 ωρών.

Για προετοιμασία εξέτασης πιστοποίησης σχεδιαστή παθητικών κτιρίων σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο 20 ωρών.

Αν είστε τεχνικός ή κατασκευαστής σας συστήνουμε το σεμινάριο και εξέταση 40 ωρών για την πιστοποίηση τεχνητών παθητικών κτιρίων.

Εξειδικευμένα σεμινάρια


Εξειδικευμένο σεμινάριο 10 ωρών για την αεροστεγανότητα των κτιρίων και τον έλεγχο αυτής.

Εξειδικευμένο σεμινάριο 10 ωρών για τον σχεδιασμό και υλοποίηση μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας σε κτίρια κατοικίας.

Εξειδικευμένο σεμινάριο 10 ωρών για την χρήση του PHPP.

Εξειδικευμένο Σεμινάριο 5 ωρών για την διαδικασία πιστοποίησης παθητικών κτιρίων.

Λοιπά σεμινάρια


Το ΕΙΠΑΚ έχει την τεχνογνωσία και το υλικό να διοργανώνει και άλλα εξειδικευμένα σεμινάρια, ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς, όπως :

Τοποθέτηση κουφωμάτων με αποφυγή θερμογεφυρών
Καλές πρακτικές μόνωσης κελύφους
Σχεδιασμός συστημάτων ψύξης/θέρμανσης για παθητικά κτίρια
Χρήση τεχνολογιών ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας
Υπολογισμός και αντιμετώπιση θερμογεφυρών
Χρήση PHPPκαι ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ

Εμφάνιση
Απόκρυψη